De 66ste Directors Guild Awards, de Amerikaanse prijsuitreiking die zich toespitst op het betere regiewerk, werd gisteren gewonnen door Alfonso Cuaron, de man achter het spectaculaire ruimtedrama GRAVITY. Hij kreeg de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Ben Affleck, en haalde het tegenover Martin Scorsese, Steve McQueen, Paul Greengrass en David O. Russell.

Het productieproces van de film verliep niet van een leien dakje. Studio Universal dumpte het verhaal nadat Angelina Jolie niet meer wilde meedoen, waarop Warner Bros het project overnam en Robert Downey Jr. in de mannelijke hoofdrol plaatste, tot die ook besloot om zich terug te trekken. Uiteindelijk werden Sandra Bullock en George Clooney vastgelegd, maar duurde het vier en een half jaar om de film gemaakt te krijgen, voornamelijk omdat Cuaron en co zelf verantwoordelijk waren voor de technische nieuwigheden die nodig om alles naar wens te krijgen.

Andere regieprijzen waren er onder andere voor Steven Soderbergh (BEHIND THE CANDELABRA in de tv-film categorie) en Vince Gilligan, voor de beste BREAKING BAD-aflevering ‘Felina’.