MONT BLANC, een kortfilm van de Belgische regisseur Gilles Coulier, heeft een selectie in de wacht gesleept voor de officiële competitie op het Internationaal Filmfestival van Cannes. Dat is dinsdag meegedeeld door het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Het is overigens al de tweede keer dat Coulier te gast is in Cannes. In 2010 was zijn kortfilm IJSLAND al geselecteerd voor de ‘Cinéfondation’, de studentencompetitie van het festival.

De film MONT BLANC, van het Gentse productiehuis Menuet, vertelt het verhaal van een vader en zoon die samen een laatste reis naar de bergen ondernemen wanneer de tachtigjarige vader terminaal wordt verklaard. Al snel wordt de getroebleerde relatie tussen twee mannen blootgelegd. De hoofdrollen worden vertolkt door Jean-Pierre Lauwers en Wim Willaert.

Voor het filmfestival van Cannes werd MONT BLANC samen met negen ander kortfilms gekozen uit ongeveer 3.500 inzendingen. De jury die beslist wie er uiteindelijk met de Gouden Palm voor beste kortfilm aan de haal zal gaan, zal worden voorgezeten door Jane Campion, die onder meer THE PIANO en IN THE CUT draaide.

Het Internationaal Filmfestival van Cannes vindt plaats van 15 tot en met 26 mei.