Filmmaker Spike Jonse sleept dan toch een grote prijs in de wacht met zijn film HER. Het scenario van de prent – geschreven door Jonze en collega-scenarist Billy Ray – werd afgelopen weekend bekroond tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Writers Guild Awards. CAPTAIN PHILLIPS ging lopen met de prijs voor beste geadapteerde screenplay.

HER, een futuristisch liefdesverhaal tussen een man (Joaquin Phoenix) en een computerstem (Scarlett Johansson), werd verkozen boven AMERICAN HUSTLE, BLUE JASMINE, DALLAS BUYERS CLUB en NEBRASKA.

Verder waren er schrijversprijzen voor Sarah Polley (STORIES WE TELL bij de documentaires) en voor BREAKING BAD, VEEP, 30 ROCK en THE SIMPSONS in de televisiecategorieën.

Eveneens dit weekend vond de prijsuitreiking van de Amerikaanse cinematografen plaats. Daar was het – zoals verwacht – Emmanuel Lubezki (voor zijn werk in GRAVITY) die met de pluimen ging lopen. Het is reeds de derde keer dat Lubezki de prijs te pakken krijgt. Eerder lukte hem dat al voor CHILDREN OF MEN en THE TREE OF LIFE. Een Oscar op 2 maart lijkt dan ook zeer waarschijnlijk.