Na de vereniging van de Nederlandse filmcritici deelt ook die van de Belgische filmjournalisten onze mening over LA GRANDE BELLEZZA. De prent werd verkozen tot het beste werk van 2013.

Volgens de organisatie “vervolledigt regisseur Paolo Sorrentino, na het onvergetelijke ‘Roma’ van Federico Fellini en het kleurrijke ‘Gente di Roma’ van Ettore Scola, de radiografie van de klasse die de decadente feesten bezoekt in de Italiaanse hoofdstad, met zijn indringende en meedogenloze camera, die flamboyante en onvergetelijke beelden registreert, steeds met tederheid”.

De Italiaanse film won onlangs de Golden Globe voor beste buitenlandse film en wordt de geduchtstee tegenstander van “The Broken Circle Breakdown” van Felix van Groeningen voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. Het wordt een spannend op 2 maart.

De Humanum Prijs van de UBFP voor een film die het samenleven in harmonie aanmoedigt tussen verschillende culturen en volkeren, gaat naar de Belgische film “Kinshasa Kids” van Marc-Henri Wajnberg. (Belga/DP)