oscars_theobservants

Vannacht vindt in het Dolby Theater (LA) de 85e editie van de Oscars plaats. De gedoodverfde favorieten zijn ARGO als Beste Film, Daniel Day-Lewis voor zijn rol in LINCOLN en Anne Hathaway voor haar werk in LES MISERABLES. Voor alle overige genomineerden kan het werkelijk nog alle kanten uit.

Wij kijken vooral uit naar de categorie Beste Kortfilm, waar Tom Van Avermaets werk, DOOD VAN EEN SCHADUW, met Matthias Schoenaerts een realistische kans maakt. Duimen maar!

Uitkijken wordt het ook naar de categorieën Beste Mannelijke Bijrol, waar het zal spannen tussen Tommy Lee Jones, Christoph Waltz en Phillip Seymour Hoffman, en Beste Vrouwelijke Hoofdrol, waar alle kandidaten evenwaardig zijn. Ook in de categorie Beste Regie is er geen uitgesproken favoriet, sinds Ben Affleck niet in de lijst werd opgenomen. Steven Spielberg dan maar? Of verrast nieuwkomer Benh Zeitlin voor zijn uitstekend werk in BEASTS OF THE SOUTHERN WILD?

Wat ons betreft mogen Joaquin Phoenix (THE MASTER) en Naomi Watts (THE IMPOSSIBLE) alvast een beeldje mee naar huis nemen. De originele screenplays voor AMOUR, DJANGO UNCHAINED en MOONRISE KINGDOM zijn zo verschillend, maar op hun eigen manier perfect dat het een onmogelijke opdracht is er één winnaar uit te pikken. Dat is eveneens het geval voor de geadapteerde screenplays van SILVER LININGS PLAYBOOK en BEASTS OF THE SOUTHERN WILD.

Wij hebben uit de genomineerden onze top van beste films geselecteerd en dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. We bekwamen dit resultaat:

1. LES MISERABLES
2. AMOUR
3. LIFE OF PI
4. ARGO
5. BEASTS OF THE SOUTHERN WILD
6. SILVER LININGS PLAYBOOK
7. DJANGO UNCHAINED
8. ZERO DARK THIRTY
9. LINCOLN

Waarom uiterst knappe films als THE MASTER, CLOUD ATLAS en THE IMPOSSIBLE niet genomineerd werden is een groot vraagteken. Sterker nog, volgens de meesten onder ons moeten we de ware filmparels binnen die drie gaan zoeken.

Vannacht om 1u00 kunnen alle Telenet abonnees terecht op kanaal 300, waar de uitreiking gratis wordt uitgezonden.

Zet ’em op Tom Van Avermaet en co!