david-fincher-red-epic-dragon

Digitale camera’s zorgden een tijd terug voor een ware revolutie in het filmlandschap. Lars von Trier en co begonnen er mee in de jaren ’90 en regisseurs als Robert Rodriguez, Steven Soderbergh en Michael Mann waren bij de eerste Hollywoodnamen die digitaal gingen. Ook David Fincher is er sinds 2007 aan verkocht. Of het nu was om Brad Pitt te verjongen in THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON, Armie Hammer te klonen in THE SOCIAL NETWORK of de skyline van San Francisco in de jaren ’70 te recreëren, de laatste nieuwtjes in de digitale wereld hebben hem al meermaals geholpen om zijn cinematische visie uitgewerkt te krijgen. Als één van de grootste filmmakers van de laatste decennia verbaast het natuurlijk niet dat Fincher slechts met zijn vingers hoeft te knippen om de nieuwste technologie ter beschikking te krijgen. Zo ook voor zijn aankomende film, GONE GIRL, met Ben Affleck.

In een interview met Southeast Missourian verklapte de regisseur dat hij voor de opnames van GONE GIRL over een zestal Epic Dragon camera’s beschikte, van fabrikant RED. Dat is de latest en greatest evolutie binnen de Epic-reeks (waarmee ook Matthias Schoenaerts in beeld werd gebracht in DE ROUILLE ET D’OS). Maar wat maakt deze camera nu zo speciaal?

Wel, de Epic Dragon (wat een naam!) biedt tot 9 keer meer resolutie dan een standaard 1080p HD camera en kan natuurlijk licht beter dan ooit opnemen. Filmmaker Mark Toia ging er 3 dagen mee op pad en schoot onderstaande, oogverblindend scherpe beelden bij elkaar en deze vatten de mogelijkheden van het toestel beter samen dan woorden ooit kunnen. Kostprijs? $50.000.