Dit hadden we niet zien aankomen: Richard Linklater’s BOYHOOD gaat volgende zondag in première op het Sundance Filmfestival. Het unieke project, waarin Linklater het leven en de evolutie van een jongetje van bij de geboorte tot zijn 12 jaar in beeld brengt is afgerond en klaar om voorgesteld te worden. Beschouw deze gerust als een vergeten werk in onze lijst van 25 films om naar uit te kijken in 2014.

De opnames van BOYHOOD gingen van start in 2002, bij de geboorte van Ellar Coltrane, de jongen die toen nog niet wist dat zijn eerste twaalf levensjaren in een langspeelfilm zouden worden gegoten. Hij vertolkt/is Mason, de zoon van een gescheiden koppel gespeeld door Ethan Hawke en Patricia Arquette. Elke zomer keerde regisseur Linklater terug om de opnames verder te zetten, twaalf jaar aan een stuk, terwijl hij in de tussentijd meesterwerkjes als BEFORE SUNSET, A SCANNER DARKLY en BEFORE MIDNIGHT afleverde.

Het staat vast dat dit één van de must-see film van 2014 wordt, op voorwaarde dat de prent daadwerkelijk dit jaar bij ons verschijnt. Ethan Hawke beschreef het project eerder al als “te speciaal om te verwoorden” en zei dat “Patricia Arquette zo goed is dat ze een Oscar voor haar vertolking verdient.”

BOYHOOD is naar verluidt 164 minuten lang, maar meer informatie is niet beschikbaar. Wij hopen uiteraard spoedig op een trailer en een Belgische releasedatum.