Regisseurs Phil Lord en Chris Miller staken dit jaar tot twee keer toe de draak met alles wat populair is in Hollywood. Met hun Lego Movie lieten ze ontelbare blokjesvarianten van superhelden het lego-universum opblazen, en later dreven ze de spot met sequels in 22 Jump Street, de opvolger van het onverwacht succesvolle 21 Jump Street. Tijdens de eindgeneriek van die film deden ze zelfs een poging om hun eigen franchise op te blazen door meer dan 20 hilarische voorstellen prijs te geven voor mogelijke opvolgers, waaronder “Mariachi School” en “A Semester At Sea”.

Dat Lord en Miller het studiosysteem onderuit haalden zal Sony een worst wezen, want 22 Jump Street haalde meer dan 190 miljoen dollar binnen in de VS alleen. Gezien de prent in tegenstelling tot andere grote blockbusters “amper” 50 miljoen kostte, is het voor Sony een no-brainer om nog een vervolg in mekaar te flansen.

Volgens Deadline keert scenarist Rodney Rothman terug om ook het derde deel te pennen en zullen hoofdrolspelers Channing Tatum en Jonah Hill in de eerste plaats als producers fungeren. Dat ze hun respectievelijke rollen als Jenko en Schmidt terug zullen opnemen is echter niet ondenkbaar. Wie we niet meteen zien terugkeren zijn Phil Lord en Chris Miller. Zij kregen het in 2014 voor mekaar om – samen met hun Lego Movie – meer dan een half miljard dollar binnen te brengen via twee films en hebben binnenkort allicht betere dingen te doen dan een sequel te schieten.