Het laatste dat we vernamen rond de langverwachte en ambitieuze Stephen King-adaptatie van THE DARK TOWER, was dat regisseur Ron Howard (A BEAUTIFULL MIND, RUSH) de plannen nog niet heeft opgedoekt, maar zijn tijd wou nemen. Nu breekt niemand minder dan Aaron ‘Jessy Pinkman’ Paul de stilte door aan Ain’t It Cool News te melden dat hij met de regisseur heeft samengezeten om de rol van het ex-heroïneverslaafde heethoofd Eddie Dean te vertolken.

“Ik heb een hele hoop meetings met Howard gehad. Hij is een grote fan van de show (Breaking Bad natuurlijk), wat ik knettergek vind. Ron Howard die me kent!” aldus een opgetogen Paul. Hij is trouwens niet de enige acteur met wie Howard heeft samengezeten, tenminste als we Schmoes Know mogen geloven. Volgens de website is Liam Neeson “geïnteresseerd” om in de huid van hoofdpersonage Roland te kruipen. Kijk eens aan.

Aaron Paul wist ook te vertellen dat het de bedoeling is het verhaal over drie films te verspreiden en dat met een budget van 60 miljoen dollar. Belachelijk laag als je het ons vraagt, maar Howard wist zijn vorige film (RUSH) te financieren met slechts $38 miljoen, dus wie weet.