De Amerikaanse acteur Adrien Brody zakt op 19 september af naar Oostende, om er de avant-première van zijn nieuwste film Third Person bij te wonen tijdens de slotavond van het plaatselijke Filmfestival.

Brody, die in de jaren negentig nog kleine rolletjes had in films als King of the Hill van Steven Soderbergh en The Thin Red Line van Terrence Malick, brak in 2002 door met Roman Polanski‘s oorlogsdrama The Pianist, waarvoor hij prompt een Oscarbeeldje veroverde. Nadien was hij zowel te zien in kaskrakers als The Village en King Kong, als in indiepareltjes als The Darjeeling Limited en Midnight in Paris. Dit jaar zagen we Brody aantreden in Wes Andersons The Grand Budapest Hotel.

In Third Person, de nieuwe film van Crash-regisseur Paul Haggis, speelt hij een louche zakenman in Rome die vast raakt in een net van afpersers. Brody wordt bijgestaan door andere grote namen als Liam Neeson, Mila Kunis, James Franco, Kim Basinger, en Olivia Wilde. De prent werd in de VS bijzonder lauw onthaald, omdat regisseur Haggis naar verluidt het multiplot-trukje uit Crash – de Best Picture-winnaar tijdens de Oscars van 2004, waarin de paden van verschillende personages elkaar op een onverwachte manier kruisen – op een nog ongeloofwaardigere manier overdoet.

Third Person werd geproduceerd en gefinancierd door het Belgische filmhuis Corsan en wordt in heel België verdeeld door Belga Films. De film komt vanaf 1 oktober in onze zalen, maar eerst is er dus de avant-première in Oostende.