BIRDMAN, het komische debuut van Alejandro González Iñárritu (21 GRAMS, BIUTIFUL) is één van onze meest geanticipeerde films van het jaar, maar vóór die film was er sprake van een project onder de titel THE REVENANT, waaraan Leonardo DiCaprio gelinkt was. Iñárritu richtte zijn pijlen echter eerst op die eerstgenoemde prent en het DiCaprio-project raakte nadien wat in de vergetelheid. Tot nu.

THE REVENANT is blijkbaar nog steeds alive and kicking, met DiCaprio nog steeds aan boord als Hugh Glass, een 19e eeuwse kolonist die door een grizzlybeer te grazen wordt genomen, voor dood achterblijft en op de koop toe beroofd wordt. Tegen alle verwachtingen in overleeft hij het voorval en trekt hij erop uit met één doel: wraak op diegenen die hem in deze benarde situatie brachten. GRAVITY vs THE GREY? Wat het ook mag zijn, laat maar komen.

Met Iñárritu aan het roer en DiCaprio als protagonist kan het voor ons alvast niet stuk. Wordt dit de film die Leo een Oscar oplevert? Wie weet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.