De Canadese regisseur Denis Villeneuve had de harten van de arthouse-wereld reeds veroverd met films als POLYTECHNIQUE en INCENDIES, maar de man wist sinds vorig jaar ook mainstream potten te breken met het uitstekende PRISONERS (met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal). Zijn enigmatische opvolger ENEMY (opnieuw met Gyllenhaal) komt later dit jaar in de zalen, maar dat wil niet zeggen dat Villeneuve op zijn lauweren gaat rusten. Hij kondigde zopas een gloednieuw project aan dat hem voor het eerst naar sci-fi oorden zal brengen. Als zijn vorige films ons iets geleerd hebben, is het dat deze filmmaker een unieke aanpak heeft, ongeacht het genre. Deze radicale overstap belooft alvast dubbel zo interessant te worden.

Voor die nieuwe prent kan Villeneuve trouwens rekenen op de bijdrage van één van de meest begeerde actrices van het moment: Amy Adams (THE MASTER, AMERICAN HUSTLE, HER). De film heet THE STORY OF YOUR LIFE en is gebaseerd op een kortverhaal uit ‘Stories of Your Life and Others’ van Ted Chiang. De film volgt een taalkundige (Adams) die ingehuurd wordt door het leger om te communiceren met een buitenaards voertuig dat op aarde is beland. Tijdens dat proces krijgt ze flashbacks die antwoorden kunnen bieden in verband met de reden waarom het ruimteschip hier is gearriveerd.

“Het is een zeer poëtisch kijk op een buitenaardse landing,” vertelde Villeneuve aan Indiewire. “Het is heel origineel, fris en inspirerend. De opnames gaan van start in het begin van 2015 en ik ben er enorm opgetogen over.” Dit klinkt als iets om nauwgezet in het oog te houden.

Eerst komt Villeneuve nog met een andere film op de proppen. Dat wordt naar verluidt een NO COUNTRY FOR OLD MEN-achtige thriller, waarin Emily Blunt de hoofdrol krijgt. SICARIO, zo heet de prent, wordt deze zomer opgenomen.