Vorig jaar verloren we met James Gandolfini één van de groten. Gelukkig genoeg had hij nog enkele films in de pijplijn zodat we ook dit jaar nog kunnen genieten van zijn talent. Eén van die films is ANIMAL RESCUE van onze landgenoot Michaël R. Roskam (RUNDSKOP). Vergeet de naam van de prent al maar, want ondertussen werd die omgedoopt tot THE DROP. In elk geval, de film komt in het najaar en onderaan staan enkele nieuwe foto’s om ons warm te houden.

Roskam bracht alvast een supercast samen voor deze film: Gandolfini, Tom Hardy, Matthias Schoenaerts en Noomi Rapace. De prent gaat over een ex-gevangene die op het goede pad tracht te blijven met zijn vriendin en een geredde pitbull, maar door een uit de hand gelopen overval opnieuw in de problemen raakt. De titel refereert naar de bar waar het hoofdpersonage werkt. Die wordt namelijk gebruikt als dropplaats voor gangsters.

“Ik denk dat er een nieuw hoofdstuk zat aan te komen voor Gandolfini,” vertelde Roskam aan USA Today. “Hij was iets ouder geworden en had tinten grijs in zijn haar en baard. Een nieuwe Gandolfini was klaar om op te staan, maar jammer genoeg krijgen we er niet meer van te zien. Ik ben echter blij dat we er een glimps van hebben opgevangen.”