Twee generaties lang (zowel in de reeks van 1978 als die van 2004) gingen een groep menselijke overlevenden van de oorlog met de Cylons in BATTLESTAR GALACTICA op zoek naar een nieuwe planeet om te koloniseren. Na tientallen jaren op het televisiescherm door te brengen, migreert de reeks nu zelf naar andere oorden, namelijk de bioscoopzalen.

Volgens Variety zijn de oeroude plannen om een langspeelfilm rond de reeks te maken vanonder het stof gehaald. Ooit was Bryan Singer (X-MEN) aangesteld om het project te schieten, maar zijn versie stierf een stille dood. Studio Universal probeert het deze keer met een andere scenarist, namelijk Jack Paglen, die deze zomer zijn grote doorbraak hoopt te maken met TRANSCENDENCE, over een wetenschapper (Johnny Depp) die op LAWNMOWER MAN-achtige wijze in zijn geavanceerd computersysteem wordt gezogen.

Volgens GALACTICA-bedenker Glen Larson – die de film zal producen – wordt het “een complete hernieuwing” van de franchise. Klinkt allemaal goed en wel, zolang de personages maar capes blijven dragen, want geef toe, mensen in de ruimte horen capes te dragen…