Sundance Channel kondigt 10 Days of Sundance aan, waarmee het kanaal het prestigieuze Sundance filmfestival – dat tussen 17 en 26 januari loopt in Utah – in de kijker zet.  Tijdens 10 Days of Sundance wordt elke avond om 22.00 u. een van de favoriete festivalfilms van Park City uitgezonden.

Sundance Festival is het grootste onafhankelijke cinemafestival in de Verenigde Staten, waar het nieuwstee werk van Amerikaanse en internationale filmmakers wordt getoond. Sundance Channel, opgericht door Robert Redford, biedt zijn kijkers een diverse en innemende waaier van bekroonde, onafhankelijke films, documentaires en originele programma’s. Heel wat films van het Sundance filmfestival kunnen exclusief en voor de eerste keer worden bekeken op Sundance Channel.

Dit zijn de films die tijdens De tiendaagse van Sundance in première gaan:

Vrijdag 17 januari

The Meteor / Regisseur: François Delisle – Grimmige beelden en stemmen van de personages worden gebruikt als een handig effect in deze ontroerende blik op een verwoeste familie. De veertigjarige Pierre verkommert al enkele jaren in de gevangenis als gevolg van doodslag. Hij heeft een voetganger omver gereden onder invloed. Terwijl Pierre de situatie betreurt en terugdenkt aan het verleden, hebben diegenen die het dichtst bij hem staan het erg moeilijk met de gevolgen van zijn misdaad. Zijn stoïcijnse moeder, die de 80 nadert, laat elke week de sleur van het dagelijkse leven achter om hem te bezoeken. Zijn vrouw Suzanne daarentegen, van wie hij gelooft dat ze op een dag terug samen zullen zijn, is tijdens zijn opsluiting aan een nieuw leven begonnen.

Delisle creëert een portret met verschillende lagen en toont hoe één enkele misdaad drie verschillende levens kan verwoesten. De combinatie van de waanideeën van Pierre, de moeder die beseft dat ze haar zoon nooit meer vrij zal zien en de pogingen van Suzanne om zich van de situatie af te keren, creëert het portret van een uiteengevallen familie en het pijnlijke isolement. The Meteor maakte deel uit van de officiële selectie van het Sundance filmfestival van 2013.

Acteurs: Noémie Godin-Vigneau, François Delisle, Laurent Lucas, Brigitte Pogonat, François Papineau, Andrée Lachapelle

 

Zaterdag 25 januari

A Teacher / Regisseur: Hannah Fidel – De film is een psychologische thriller, maar ook een provocerende 
studie van de personages. A Teacher is een psychologische ontleding van Diana, een lerares van een middelbare school in Texas. Ze beseft dat haar jeugdjaren voorbij zijn en steeds meer voelt ze een emotionele leegte in haar leven. Diana begint een affaire met Eric, een van haar tienerstudenten. Op het eerste zicht lijkt het onschuldig geflirt, maar de relatie wordt steeds ingewikkelder en de mooie Diana, die blaakt van zelfvertrouwen, raakt helemaal in de war door haar ongeoorloofde gevoelens.

Diana weet dat ze te ver gaat, en dat op deze relatie een ernstig taboe rust. Toch lijkt ze niet opgewassen tegen de begeerte van het domme, jonge meisje diep vanbinnen. Haar dwaze verliefdheid verandert in een obsessie. Zelf staat ze versteld van haar roekeloos gedrag dat geleidelijk aan naar boven komt. Tijdens een bezoek aan de boerderij van de familie van Eric, wordt het koppel bijna betrapt door de voorman. Op dat moment beseft Diana dat ze haar leven bijna te gronde heeft gericht. Met oprechte gevoeligheid en ernst wordt dit complexe, meeslepende verhaal over de innerlijke onrust van een vrouw, verteld.

A Teacher werd officieel geselecteerd tijdens het 2013 Sundance filmfestival en de regisseur won de prijs voor opkomend vrouwelijk talent tijdens het 2013 SXSW filmfestival.

Acteurs: Lindsay Burdge, Will Brittain, Jennifer Prediger, Jonny Mars, Julie Phillips, Chris Doubek

Zaterdag 18 januari

Houston / Regisseur: Bastian Günther – Corporate headhunter, Clemens Trunschka is een alcoholist. Door zijn drankprobleem raakt hij steeds meer vervreemd van zijn vrouw en hij begint zijn greep op de realiteit te verliezen. Tijdens een zakenreis in Houston, Texas is hij op zoek naar een nieuwe CEO voor een belangrijke Duitse oliemaatschappij, maar zijn verslaving neemt hem op een beklijvende tocht naar zijn donkere zelf.

Acteurs: Ulrich Tukur, Garret Dillahunt, Wolfram Koch, Jenny Schily, Jason Douglas, Jens Münchow

Zondag 19 januari

Circles / Regisseur: Srdan Golubovic – Winnaar van de bijzondere prijs van de jury op het Sundance filmfestival van 2013. Circles legt de blijvende gevolgen van oorlog voor mensen en gemeenschappen bloot. Marco, een Servische soldaat, keert terug naar zijn Bosnisch geboortedorp. Wanneer drie andere soldaten een moslim winkelier lastig vallen, komt Marco tussenbeide met alle tragische gevolgen vandien.

Acteurs: Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac, Hristina Popovic, Nikola Rakocevic, Vuk Kostic

Zondag 26 januari

Soldate Jeannette / Regisseur: Daniel Hoesl – Hoewel de rijke levensstijl van Fanni als een kaartenhuisje ineen lijkt te vallen, merkt niemand er iets van. Op het moment dat haar leugens over haar rijke afkomst bijna worden ontdekt, verdwijnt de rijke Fanni en begint ze aan een tocht door de Alpen. Ze ontmoet Anna, een onrustige boerenknecht en beseft dat ze een zielsverwant heeft gevonden.

Acteurs: Johanna Orsini-Rosenberg, Christina Reichsthaler, Josef Kleindienst, Aurelia Burckhardt, Julia Schranz, Ines Rössl

Maandag 20 januari

Computer Chess / Regisseur: Andrew Bujalski – De film speelt zich af in de jaren 80 wanneer een groep computergenieën de ultieme schaaksoftware wil creëren om de computer te laten winnen van een menselijke speler. De excentriekelingen doorworstelen verschillende sociale moeilijkheden, maar als ze een groep new age-koppels ontmoeten, gebeuren er allerlei rare dingen.

Acteurs: Patrick Riester, Myles Paige, James Curry, Robin Schwartz, Gerald Peary, Wiley Wiggins

Dinsdag 21 januari

This Is Martin Bonner / Regisseur: Chad Hartigan – Martin is net verhuisd naar Reno waar hij gevangenen begeleidt wanneer ze vrijkomen en zich moeten aanpassen aan het leven buiten de gevangenis. Hij ontmoet Travis, net vrijgelaten na een straf van twaalf jaar en ze sluiten een onwaarschijnlijke vriendschap. This Is Martin Bonner won de publieksprijs op het Sundance filmfestival van 2013.

Acteurs: Paul Eenhoorn, Richmond Arquette, Sam Buchanan, Robert Longstreet, Demetrius Grosse

Woensdag 22 januari

Pit Stop / Regisseur: Yen Tan – Terwijl hij zijn wonden likt na een noodlottige affaire met een getrouwde man, vindt Gabe opnieuw troost bij zijn ex-vrouw en dochter. Ernesto ontwijkt zijn ex-vriend die momenteel nog bij hem inwoont. Hij doet dit door tijd door te brengen met een vroegere geliefde die in moeilijkheden verkeert.

Acteurs: Bill Heck, Marcus DeAnda, Amy Seimetz, John Merriman, Alfredo Maduro, Corby Sullivan

Donderdag 23 januari

Halley / Regisseur: Sebastian Hofmann – Beto, een nachtwaker bij de fitness onderwerpt zich aan zijn eigenaardige ziekte. Terwijl hij steeds melancholischer wordt, beseft hij dat ‘de zieke verandert in de ziekte’. Nog één keer ziet hij echter het beloftevolle leven door zijn ontluikende relatie met de eigenares van de fitness.

Acteurs: Alberto Trujillo, Lourdes Trueba, Hugo Albores

Vrijdag 24 januari

It Felt Like Love / Regisseur: Eliza Hittman – De tiener Lila beleeft een onbewogen zomer. Ze maakt kennis met Sammy, een misdadige en knappe, oudere jongen. Wanneer haar wanhoop en aanstellerij te ver gaan, komt haar onervarenheid aan het licht, waardoor ze de realiteit onder ogen moet zien.

Acteurs: Gina Piersanti, Giovanna Salimeni, Ronen Rubinstein, Jesse Cordasco, Nick Rosen, Case Prime