De European Film Academy kondigde de drie genomineerden aan van de EFA Young Audience Award 2013, waaronder twee Belgische co-producties:

LE MAGASIN DES SUICIDES (THE SUICIDE SHOP) van Patrice Leconte (Frankrijk, België & Canada)

UPSIDEdown van Bernd Sahling (Duitsland)

NONO, HET ZIGZAG KIND (THE ZIGZAG KID) van Belgische regisseur Vincent Bal (Nederland, België).

Op de Young Audience Film Day op 5 mei zullen de genomineerde films vertoond worden voor een jong publiek (12-14 jarigen) in Kopenhagen (Denemarken), Erfurt (Duitsland), Izola (Slovenië), Londen (GB), Sofia (Bulgarije), Turin (Italië), Valletta (Malta) en Wroclaw (Polen). En het is dit jonge publiek dat als jury zal fungeren en onmiddellijk na de vertoningen zal stemmen voor de winnaar. In een ware Europese stemming, zullen woordvoerders van de jury dan de nationale resultaten live meedelen via een Skype videoconferentie aan Erfurt (Duitsland), waar de winnaar zal bekendgemaakt worden tijdens een prijsuitreiking, die live gestreamd wordt via yaa.europeanfilmawards.eu, een speciale website die meer informatie biedt over de genomineerde films en de acht deelnemende steden.

De tweede editie dit jaar van de EFA Young Audience Award wordt gerealiseerd door een netwerk met de volgende acht partners: Danish Film Institute, Deutsche Kindermedienstiftung Goldener Spatz (Duitsland), BFI (British Film Institute), Sofia International Film Festival (Bulgarije), National Cinema Museum (Italië), MEDIA Desk Malta, New Horizons Association in Wroclaw (Polen) en Otok Institute for developing film culture (Slovenië).

De European Film Academy Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM).