De release van BATMAN VS SUPERMAN mag dan wel verschoven zijn naar 2016, de productie gaat onverminderd verder. De opnames zouden starten dit voorjaar. In de tussentijd zullen Ben Affleck – die het vleermuizenpak mag aantrekken – en co zich op een slimme manier doorheen alle vragen omtrent de film moeten wurmen. Affleck zat laatst samen met Playboy en gaf niet te veel prijs, al bevestigde hij de geruchten dat we Bruce Wayne in deze film niet bepaald als een jonge levensgenieter zullen zien. “Ik wil niet te veel weggeven, maar het plan is om de nieuwe Batman te herdefiniëren,” sprak Affleck. “In die mate dat er geen directe competitie kan zijn tussen het personage dat Bale en Chris Nolan hebben gecreëerd. Tegelijkertijd kan de nieuwe versie nog steeds perfect bestaan in het Batman universum. Het wordt een oudere, wijzere versie. Vooral in vergelijking met het Superman personage van Henry Cavill.”

Affleck voegde ook toe dat hij de rol aanvankelijk had afgewimpeld, tot hij meer te weten kwam over de nieuwe richting die het personage meekreeg. “Het is een unieke kijk op Batman, ééntje die niet breekt met de hele mythologie,” aldus de acteur.

Er blijven natuurlijk een heleboel mensen die zijn vertolking van DAREDEVIL – meer dan 10 jaar geleden – niet kunnen vergeven en sceptisch staan tegenover zijn nieuwe superheldenrol. Affleck hoopt dat zijn fans beseffen dat hij nooit was ingegaan op BATMAN VS SUPERMAN als hij wist dat het verleden zich zou herhalen. “Ik begrijp dat ik niet over de juiste papieren beschik volgens het internet. ‘Daredevil’ is de enige film waarvan ik spijt heb. Ik was er kapot van. Ik hield van het verhaal en het personage en de manier waarop de hele zaak om zeep werd geholpen is me altijd bijgebleven.” De uitgelezen kans om dat hoofdstuk af te ronden, als je het ons vraagt.

Verder noemt de acteur PAYCHECK (“middelmatig”) en SURVIVING CHRISTMAS (“ronduit slecht”) als zijn grootste misstappen. Maar zelfs daaruit onthoudt Affleck de goede dingen. “Tijdens de opnames van ‘Daredevil’ vond ik mijn vrouw. We leerden elkaar kennen tijdens PEARL HARBOR, nog zo’n gehaate film, maar we werden verliefd gedurende ‘Daredevil’.

“De score op op sites als Rotten Tomatoes staat niet in proportie met hoe belangrijk ik bepaalde ervaringen vond gedurende de opnames van een film. ‘Surviving Christmas’ heeft één tomaat op die website, wat zich vertaald naar een rotslechte film, maar ik ontmoette er James Gandolfini. De vriendschap die ik met hem opbouwde zou ik voor niets willen omruilen.

Een nuchtere kerel, die Affleck.