Benedict Cumberbatch ruilt de ene Khan (uit Star Trek: Into Darkness) voor de andere en mag zijn diep resonerende stem verlenen aan de kwaadaardige tijger Shere Khan in Warner Bros’ Jungle Book verfilming. In deze context betekent het woord ‘verfilming’ dat er een tweetal echte acteurs omringd zullen worden door een hoop computerbeesten, maar daarom zal de stem van de junglekat niet minder dreigend klinken.

Cumberbatch verleende eerder al zijn stem voor draak Smaug uit Peter Jacksons Hobbit-trilogie. De Brit was naast zijn rol in de tv-reeks Sherlock dit jaar ook te zien in Oscarwinnaar 12 Years a Slave en August: Osage County, en vertolkte tevens de rol van Julian Assange in diens biopic The Fifth Estate.

Jungle Book: Origins (want zo heet het project) hinkt wat achterop op de nieuwe versie van Disney, waarbij de casting van de stemmen reeds afgerond is. In die film krijgen we onder andere Ben Kingsley, Scarlett Johansson en Bill Murray te horen. Idris Elba neemt daar de stem van Shere Khan voor zijn rekening. Benieuwd welke van de twee het hardst kan grommen.