Hoewel hun afzonderlijke traject ondertussen een bedenkelijk niveau heeft bereikt, zorgden Bruce Willis en M. Night Shyamalan op een gegeven moment – zo rond het nieuwe millennium – voor een vloedgolf aan positieve reacties met bovennatuurlijke films als THE SIXTH SENSE en UNBREAKABLE. Willis wisselde sindsdien sterke films (SIN CITY, MOONRISE KINGDOM) af met puur afval (de laatste DIE HARD op kop), terwijl het voor Shyamalan eerder geleidelijk aan bergafwaarts ging. Zelfs THE LADY IN THE WATER kon voor deze schrijver nog door de beugel. Zo ver ging het grootste deel van de wereld echter niet mee, waardoor de regisseur al snel in het vakje van de one hit wonders belandde.

Tijd dus voor een terugkeer naar de roots. Op basis van een oud scenario (naar verluidt het eerste dat Shyamalan ooit verkocht kreeg) gaat het duo er nog een keer voor. LABOR OF LOVE, zo heet de film, wordt een bovennatuurlijke romantische film die een eerder bescheiden aanpak vereist. Een slimme, maar mogelijk gedwongen keuze, daar de filmmaker na het AFTER EARTH debacle geen waanzinnige bedragen meer krijgt om mee te werken.

De plot?

“In LABOR OF LOVE speelt Willis een boekhandeluitbater uit Philadelphia die zijn grote liefde verliest in een tragisch ongeluk. Hij raakt bezeten door het besef dat hij haar nooit werkelijk vertelde hoe graag hij haar zag en sinds ze hem ooit vroeg of hij het land zou doorstappen voor haar, besluit hij haar alsnog te laten zien hoeveel ze voor hem betekende. De tocht begint in Philadelphia en eindigt in Pacifica, California, haar favoriete plek…” aldus Deadline.

Tja, kwestie van het publiek deze keer waar voor hun geld te geven moet een tearjerker als deze volstaan.

De productie gaat in september van start.