brussels-film-festival-kapringen

Vanaf 19 tot en met 26 juni kunnen film- en muziekliefhebbers op het Flageyplein terecht voor de 11e editie van het BRUSSELS FILM FESTIVAL. Openen doet het festival met de Deense prent KAPRINGEN van Tobias Lindholm. Dit in de aanwezigheid van eregast Bertrand Tavernier.

KAPRINGEN (A HIJACKING) vertelt het verhaal van de Deense bemanning van een cargoschip dat door Somalische piraten wordt gekaapt. Terwijl de onderhandelingen met de auhoriteiten in Copenhagen vastlopen, stijgt de spanning aan boord.

Sluiten doet het festival met de noir thriller I, ANNA van de Brit Barnaby Southcombe, over een femme fatale (Charlotte Rampling) die valt voor de charmes van een detective (Gabriel Byrne). Bij de vertoning zullen zowel de regisseur als ster Rampling aanwezig zijn.

Een belangrijk onderdeel van het festival zijn de muziek documentaires. Zo is er ROUND THE BEND, waarin muzikant Bent Van Looy naar Los Angeles trekt voor de opnames van zijn eerste soloplaat met producer Jason Falkner. Ook Daan brengt de opnames van zijn nieuwste plaat in beeld in DAAN IN PROGRESS. Voorts is het uitkijken naar de Pussy Riot docu, A PUNK PRAYER en SOUL OF AMERICA, over de funklegende Charles Bradley.

Voor alle films uit de officiële competitie kan je hier terecht, voor het hele gamma klik je hier.

Bezoek de website voor meer info:

http://www.brff.be/