Bryan Cranston

Bryan Cranston, de ster uit BREAKING BAD, krijgt de hoofdrol aangeboden in een biografische film over Dalton Trumbo, de oscarwinnende filmmaker die in jaren ’50 in de gevangenis belandde nadat hij weigerde mee te werken bij een onderzoek van het Amerikaanse HUAC (House of UnAmerican Activities Committee) omdat hij ervan verdacht werd het communisme via Hollywood te willen verspreiden. Hij werd na zijn vrijlating op de zwarte lijst gezet en mocht zijn naam niet meer onder zijn werk plaatsen.

Trumbo’s naam werd later van de lijst geschrapt en stond opnieuw op de aftiteling als screenwriter voor klassiekers als SPARTACUS van Stanley Kubrick en EXODUS van Otto Preminger, beiden uit 1960.

De regie wordt voorzien door Jay Roach, die bekend staat om de “Austin Powers”-reeks en de eerste twee films uit de “Meet the Parents” franchise. Benieuwd wat hij doet met dit donkere hoofdstuk uit de Amerikaanse filmgeschiedenis.

Voor Cranston is het de eerste grote rol na die van Walter White in de immens populaire BREAKING BAD-reeks. Hij won reeds drie Emmy Awards voor zijn werk in die serie en daar kan dit weekend een vierde bijkomen. De Emmy’s gaan door op zondag 22 september.