Nicole Kidman opent vanavond de 67e editie van het filmfestival van Cannes met de vorstelijke “biopic” Grace of Monaco van Olivier Dahan. De film vertelt het verhaal van actrice Grace Kelly tijdens haar huwelijk met Prins Reinier van Monaco. Hoewel de rode loper op de Croisette momenteel nog onbelopen is, stromen de eerste opinies van de internationale pers binnen, en die zijn behoorlijk vernietigend… Een kort overzicht:

 

Peter Bradshaw – The Guardian

“Deze film is zodanig houterig dat het risico bestaat dat er brand ontstaat. Een stel ambulances zou buiten de zaal moeten klaarstaan om het publiek naar de kliniek te brengen waar hun tenen onder verdoving ontkruld kunnen worden.”

Eric Kohn – Indiewire

“Nicole Kidman is sterk als Grace Kelly in Grace of Monaco. De sfeer is bij momenten intrigerend, maar het verhaal heeft te weinig inhoud om de hele film naar een bevredigend einde te loodsen.”

Kate Muir – The Times

Grace of Monaco breekt nooit los. De arme Nicole Kidman doet haar best als de tot prinses bekeerde actrice, maar lijdt onder de tekortkomingen in de plot en de dialogen.”

Robbie Collin – The Telegraph

“Het zijn triestige tijden voor fans van Australische actrices die Europese royalty vertolken. Minder dan een jaar na de release van het zinloze Diana met Naomi Watts, krijgen we Nicole Kidman te zien in een ongeloofelijk onnozel melodrama dat speculeert over welke rol Hollywoodicoon Grace Kelly speelde in de diplomatische moeilijkheden waarin Monaco zich bevond in 1962.”

Oliver Lyttelton – The Playlist

Grace of Monaco verdient een plaats in de hall of fame van de Cannes openingsfilms, maar niet op de gewenste manier. Zelfs in vergelijking met ondermaatse, recente koninklijke biopics als W.E. en Diana is dit een ramp. Ongewenst hilarisch, onbekwaam en op het randje van verwerpelijk op alle vlakken. Dit vergeten we allicht niet snel…”

Stephen Dalton – The Hollywood Reporter

“De Shrek-films zijn diepzinniger dan deze parade van levensloze, wassen beelden.”

Grace of Monaco verschijnt op 21 mei in de Belgische zalen.