Ook Ryan Gosling had vandaag iets te verdedigen op het filmfestival van Cannes. Met zijn regiedebuut Lost River kon de acteur zowel rekenen op complimenten (David Lynch vergelijkingen) als beschuldigingen van pretentie. Over één ding was iedereen het echter eens: zijn nachtmerrieachtige film is ware mindf*ck.

Onderaan volgt een overzicht van de meningen:

“Ryan Goslings Lost River is eigenwijze onzin – met prachtige beelden en veel energie.” (Peter Bradshaw)

“Nicolas Winding Refn heeft het zijn padawan goed geleerd. Als dat je ding is, is Lost River iets voor jou. Persoonlijk heb ik gemengde gevoelens.”  (Jordan Hoffman)

“Blijkbaar vonden velen het slecht, maar dat kan me niet schelen; Lost River zit in mijn top 3 in Cannes.” (Filmland Empire)

“Het is niet makkelijk om David Lynch te willen zijn” (Deborah Cole)

“Wie had dat gedacht? Zijn regiedebuut suggereert dat Ryan Gosling een nieuwe David Lynch in zich heeft die er uit wil kruipen.” (Greg Killday)

“Ik had met fruit gegooid, als ik het op zak had. Wat is dit voor iets?” (David Ketchum)

“In al mijn jaren in Cannes was ik nooit zo verloren in een nachtmerrie als deze. Respect voor Goslings originaliteit.” (Alex Billington)

“Lost River is een eersteklas folie van grandeur met echo’s van Argento, Korine, Lynch, Malick en dit alles met Detroit als spookstad op de achtergrond.” (Scott Foundas)

“Sommigen hebben geprobeerd om boe te roepen, maar het applaus was sterker. Lost River is enigmatisch, poëtisch en gewoonweg prachtig.” (Alexander Dunerfors)

“Lost River: de ultieme studentenfilm, gemaakt door professionelen. Een pure hommage aan Lynch, Argento & Refn. Er zijn momenten van pure krankzinnigheid.” (Ben Croll)

“Een kakofonie van betekenisloze motieven die een plot dragen dat opgesomd kan worden als “vrouw beslist om een huis te verplaatsen”. (Jessica Kiang)

 

Het enige beschikbare beeldmateriaal tot dusver: