Dat Brad Pitt als verteller aan de slag zou gaan in de meermaals uitgestelde documentaire Voyage of Time van Terrence Malick (The Thin Red Line, The Tree of Life) was eigenlijk al een tijdje geweten, maar volgens Screen Daily opteerde Malick ook voor een vrouwelijke stem, die van Cate Blanchett om precies te zijn. Zij vervangt daarmee Emma Thompson, die al wat werk voor de film had verricht, maar blijkbaar het zoveelste slachtoffer werd van Malicks onverwachte beslissingen.

Op dit eigenste moment worden er in Cannes beelden van de documentaire getoond aan potentiële kopers. Een release in 2016 staat voorop. Voyage of Time is een werk waaraan de excentrieke Malick reeds tientallen jaren werkte en draait rond het universum, het leven, de dood en alles tussenin.

Blanchett heeft ook scènes opgenomen voor Malicks volgende langspeelfilm Knight of Cups. Daaromtrent blijven alle details nog steeds achterwege – op een vrijgegeven foto na. Blanchett en Pitt waren in 2008 samen te zien in The Curious Case of Benjamin Button van David Fincher.