Het onverfilmbaar verklaarde – en daarom nog steeds niet gefinancierde – project Frank or Francis van mastermind Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Being John Malkovich) kan stilaan op de lijst gezet worden van de meest ambitieuze films die nooit gemaakt werden. Eén van de acteurs die de schrijver-regisseur voor dat project had aangetrokken was Steve Carell, en het lijkt erop dat de twee in de tussentijd iets anders bekokstoven.

Volgens Deadline zal Carell te zien zijn in I.Q. 83, een adaptatie van een boek van Arthur Herzog dat door Kaufman hopelijk tot een waanzinnig, driedubbel gelaagd scenario zal omgebogen worden. Het science fiction verhaal rond een virus dat het IQ van de mensheid razendsnel aantast, lijkt alvast ideaal bronmateriaal voor Kaufman. Carrell zou een wetenschapper spelen die zelf met het virus besmet is geraakt en naar een oplossing moet zoeken terwijl hij alsmaar dommer wordt.

Als het van meta-koning Kaufman afhangt maakt hij deze film allicht per frame bewust slechter om de kijker ook de indruk te geven besmet te zijn, waarna hij aan het eind concludeert met een zielsverbrijzelende monoloog waar we dagen niet goed van zullen zijn. Of Kaufman ook mag regisseren is nog onduidelijk, maar wij zijn hoe dan ook opgetogen.