Het is deze week precies 21 jaar geleden dat Jurassic Park in première ging in de VS. En binnen exact één jaar gaat de saga voort. Voor het eerst sinds we de dino’s van Steven Spielberg en Michael Crichton vaarwel zeiden in Jurassic Park III (2001) keren ze terug naar het witte doek in Jurassic World, het langverwachte vierde deel onder regie van nieuwkomer Colin Trevorrow. In deze semi-reboot trekt een gloednieuwe cast naar Isla Nubar, waar een reuzegroot – én succesvol – dinopark uit de as van John Hammonds origineel is verrezen.

Details bleven tot nu toe uit, maar gisteren werden de eerste drie officiële foto’s de wereld ingestuurd, en neen, er zijn nog geen dinosaurussen te zien. De focus ligt voorlopig nog op de menselijke protagonisten: Chris Pratt, als een wetenschapper die raptorgedrag bestudeert, Bryce Dallas Howard, over wiens personage niets geweten is, en de twee kids: Nick Robinson uit Kings of Summer en Ty Simkins uit Iron Man 3.

Voorst mogen we namen als Omar Sy, Vincent D’Onofrio, Irrfan Khan, Jake Johnson en Judy Greer verwachten, maar op beelden van hen blijft het wachten.

-2

-3