james-bond-christopher-nolan

Christopher Nolan heeft zijn liefde voor de James Bond franchise nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij noemde de reeks als één van de invloeden voor zijn twee eerste Batman films, maakte er geen geheim van dat INCEPTION een rechtstreekse hommage is aan ON HER MAJESTY’S SECRET SERVICE én zei meer dan eens dat hij zelf graag een film binnen de franchise zou maken. Toen eerder dit jaar bekend raakte dat SKYFALL regisseur, Sam Mendes de volgende Bondfilm (de 24e ondertussen) aan zich zou laten voorbijgaan, schreeuwden de fans om Nolan. En zie, blijkbaar zijn hun gebeden verhoord, want de eerste gesprekken met Eon (de Bond producers) zitten er op.

Althans, dat is wat we volgens Baz Bamigboye van Dailymail.co.uk mogen geloven. We blijven natuurlijk sceptisch, maar Bamigboye had het destijds ook bij het rechte eind wanneer hij details over SKYFALL wist te vertellen, lang voor de officiële bekendmaking. We gaan dus niet te hard van stapel lopen, maar het wordt moeilijk om dit idee uit ons hoofd te krijgen. Mendes’ 007 bracht bakken geld in het laatje, maar stel je eens voor wat het Nolan-effect hier kan teweegbrengen.

In elk geval zal er moeten gewacht worden, want Nolan heeft eerst nog zijn sci-fi project INTERSTELLAR (waarvan de cast elke week indrukwekkender wordt) in het verschiet. En laat dat net het probleem geweest zijn voor de verdere samenwerking met Sam Mendes. Hij zag (en ziet) een nieuwe Bondfilm nog steeds zitten, maar kon in het komende jaar geen plaatsje vrijmaken, terwijl de producers het ijzer absoluut willen smeden nu het heet is. Benieuwd of ze voor Nolan een extra inspanning leveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.