Het moet een aangename tijd zijn om Bradley Cooper te heten. Met rollen in films van David O. Russell (SILVER LININGS PLAYBOOK), Derek Cianfrance (THE PLACE BEYOND THE PINES) en Cameron Crowe (een nog te schieten project) staan getalenteerde filmmakers te springen om hem voor hun lens te krijgen. De kers op de taart zou een rol in Steven Spielberg‘s AMERICAN SNIPER geweest zijn, ware het niet dat de regisseur het project ondertussen verlaten heeft. Niet dat Spielberg zijn vervanger moet onderdoen qua legendarisch statuut.

Niemand minder dan Clint Eastwood zou de film nu gaan leiden, al zal dat moeten wachten tot beide betrokkenen hun geplande projecten hebben afgerond. Eastwood heeft zich als regisseur aan de musical JERSEY BOYS verbonden, terwijl Cooper eerst de voorgenoemde nieuwe prent van Cameron Crowe zal afwerken.

AMERICAN SNIPER is gebaseerd op het autobiografische boek van Navy SEAL Chris Kyle en vertelt het verhaal van de sluipschutter die de meeste “kills” op zijn naam heeft staan binnen de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Hierdoor zetten Iraakse opstandeling een prijs op zijn hoofd. Het succes in het leger bezorgde de man bovendien veel problemen binnen zijn huwelijk.

Zowel Eastwood als Spielberg kunnen overweg met oorlogsthema’s, dus de uitkomst zal allicht niet dag en nacht verschillen.