colin-firth
colin-firth-secret-service

Colin Firth is altijd een veelzijdig acteur geweest. Zijn carrière heeft ups en downs gekend, maar aan zijn talent twijfelde nooit iemand. De laatste jaren gaat het weer goed met de Brit. Met A SINGLE MAN (2009) en THE KING’S SPEECH (2010) sleepte hij twee jaar op rij een Oscarnominatie in de wacht en die laatste nam hij zelfs mee naar huis. Voor de komende twee jaar heeft hij een achttal projecten in de pijplijn, waaronder DEVIL’S KNOT, de laatste van de provocatieve Egyptische filmmaker Atom Egoyan en twee films met Nicole Kidman. Daar komt nu een rol in de nieuwe Woody Allen bij én een heuse spionagefilm van een regisseur die we niet meteen met iemand als Firth in verband brengen: Matthew Vaughn. Ok, hij is eveneens een Engelsman, maar zijn werk is niet bepaald “Colin Firth-materiaal”. Niet dat LAYERCAKE, KICK-ASS en X-MEN:FIRST CLASS niet deugden, integendeel zelfs! Vaugh is een prima filmmaker die perfect weet hoe hij moet entertainen. Dat Firth eveneens in de nieuwe van Woody Allen zit is mooi meegenomen.

Eerst de Matthew Vaughn film. Het gaat hier om een adaptatie van Mark Millar‘s stripverhaal THE SECRET SERVICE, over een James Bond-achtige spionageveteraan (gespeeld door Firth), wiens laatste missie het opleiden van een protégé in het donkere spionagewereldje is. Vaughn liet zijn X-MEN sequel vallen om dit project te kunnen beginnen dus dat wil wat zeggen. Voor Firth wordt het alvast een nieuwe uitdaging. In een interview liet hij vallen dat dit iets wordt dat hij nog nooit gedaan heeft.

Benieuwd of Firth de 007 in zich kan opwekken en vooral hoe dat er zal uitzien. De opnames gaan van start in Augustus. 20th Century Fox heeft de releasedatum gezet op 14 november 2014. Nog een lange weg te gaan dus, maar ééntje om in de gaten te houden.

In ander nieuws werd zonet aangekondigd dat Firth Emma Stone zal vergezellen in Woody Allen’s opvolger van BLUE JASMINE. Vooralsnog zijn er geen verdere details omtrent deze prent, maar volgens wat we horen zouden de opnames in Zuid Frankrijk gemaakt worden. Eerst nog enkele grote namen toevoegen en kunnen Firth en co wat rondhangen met een legendarische filmmaker op enkele schitterende locaties. Wat kan het leven mooi zijn!