Een week nadat het nieuws ons bereikte dat David Fincher niet achter de camera zal staan bij het nieuwste Steve Jobs-project, staat de volgende grote naam al klaar om in te springen.

Volgens THR werd Danny Boyle (TRAINSPOTTING, SLUMDOG MILLIONAIRE) aangetrokken en zou die zelfs al een acteur hebben benaderd voor de rol van de betreurde Apple topman. Het gaat om niemand minder dan Boyle’s ster uit THE BEACH, Leonardo DiCaprio. Benaderd wil natuurlijk niet zeggen dat het voor iedereen in kannen en kruiken is, maar laat ons vooral hoopvol blijven. De combo Boyle-DiCaprio is minstens even veelbelovend als die van Fincher en Christian Bale.

DiCaprio is in het najaar reeds bezig met de opnames van THE REVENANT, de nieuwste van Alejandro González Iñárritu, dus dat zou voor problemen kunnen zorgen, al lijkt het erop dat de shoot van de Jobs-biopic geen maanden in beslag zal nemen. Het scenario van Aaron Sorkin zou immers bestaan uit drie scènes van 30 minuten, telkens rond de voorstelling van een belangrijk Jobs-product; de Mac in 1984, de NeXT in 1997 en de iPod in 2001. Op zijn minst een interessant uitgangspunt.

Of dit allemaal doorgaat wordt ongetwijfeld binnen de kortste keren bevestigd.