Vorig jaar bleek dat Darren Aranofsky‘s grootschalige versie van NOAH een stormachtige post-productiefase doormaakte. De regisseur – die met THE WRESTLER en BLACK SWAN nochtans succesvolle werken wist af te leveren – en filmstudio Paramount raakten het niet eens over hoe de prent verknipt moest worden nadat een testpubliek negatief had gereageerd. Ondertussen is de storm gaan liggen en blijkt dat Aronofsky de strijd gewonnen heeft, want het wordt zijn versie die we binnen twee maanden te zien krijgen.

Aronofsky gaf aan The Hollywood Reporter wat meer details over de moeilijkeden met Paramount. “Het was een zware periode. De studio liet een zestal (!) verschillende cuts – die ze zelf gemaakt hadden – zien aan een testpubliek. Ik was kwaad, want niemand heeft me dat ooit aangedaan,” aldus de misnoegde regisseur. “Een testpubliek voor komedies of horrorfilms kan ik begrijpen, maar voor een drama is het moeilijk, bijzonder moeilijk zelfs. Ik sta er niet open voor,” vertelde Aronofsky nog. Bovendien liet hij weten dat de versies die het publiek te zien kregen geen muziek bevatten en dat de visuele effecten nog niet op punt stonden.

Maar goed, aan het eind van het verhaal heeft Aronofsky aan het langste eind getrokken. Volgens hem is hij trots dat hij zijn ‘indie-benadering’ heeft kunnen behouden voor deze blockbuster. “Ik heb nog geen frame herschoten in mijn leven,” zegt Aronofsky. “Zelfs niet voor een grootschalig budget als dit. Ik kom uit de ‘independent’ filmwereld, waar geld gelimiteerd is en je je werk beter voorbereidt vooraleer je begint.”

Uiterst benieuwd wat dat gaat geven op 9 april. Russell Crowe, Jennifer Connelly en Emma Watson spelen de hoofdrollen.