Christian Bale die Steve Jobs vertolkt in een nieuwe biopic van David Fincher? Klinkt als iets dat we dolgraag willen zien, maar voorlopig blijft het bij een idee.

De biografische verfilming rond de betreurde Apple-frontman zit  in volle voorbereidingsfase. Regisseur Fincher zou gaan werken vanuit een boeiend scenario van de hand van Aaron Sorkin – die eerder ook THE SOCIAL NETWORK schreef. Volgens The Wrap geeft Fincher echter enkel zijn akkoord wanneer Christian Bale de rol van Jobs krijgt. Terwijl Bale ongetwijfeld voldoet aan de kwaliteiten om een uitstekende Jobs neer te zetten, zijn de box office resultaten van zijn films onvoorspelbaar (AMERICAN HUSTLE deed het prima, terwijl OUT OF THE FURNACE flopte) en had Sony Pictures misschien al geruime tijd iemand anders voor ogen. Een regisseur als Fincher kan natuurlijk al eens op tafel slaan om de dingen gedaan te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat Fincher een casting-gevecht aangaat met Sony Pictures. Eerder ging hij al in de clinch om Rooney Mara de hoofdrol in THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO te laten spelen.

Binnenkort weten we ongetwijfeld meer.