De geruchten gingen al een tijd de ronde en eind vorig jaar verklapte Lynch zelf nog dat er “iets nieuw” zat aan te komen, maar een nieuwe langspeelfilm lijkt nu echt wel in de maak. Volgens Bob Roth, één van de mannen achter de organisatie die transcendente meditatie (Lynchs laatste grote bezigheid) grootbracht, werkt de grootmeester aan een nieuw scenario. Dat zou volgens Roth “typisch duister” zijn. Wat we daaronder exact moeten verstaan is nog niet duidelijk, maar iets in de richting van INLAND EMPIRE en MULHOLLAND DRIVE lijkt me een veilige gok.

Lynch zelf is niet bepaald opgetogen over de vrijgave van deze info. “Bobby heeft een grote mond”, antwoordde de regisseur en onderlijnde dat de film niets met transcendente meditatie zal te maken hebben, maar dat we wel een typische David Lynch film mogen verwachten. Inderdaad, dat lees je juist: Lynch bevestigt dat het om een film gaat.
Hallelujah!

Het is ondertussen zeven jaar geleden dat fans zijn laatste prent INLAND EMPIRE op het bord kregen. In de tussentijd hield hij zich bezig met ontelbare projecten; van abstracte schilderkunst tot gastacteur in de serie LOUIE, met komiek Louis CK. De enige officiële beelden die Lynch schoot waren voor reclamespots van onder andere Gucci en Dior. Het is dan ook met VEEL ongeduld dat we uitkijken naar meer nieuws.

Wordt vervolgd!