Als iemand iets meer weet over David Lynchs filmplannen, is het Laura Dern wel. De actrice is reeds jaren close met de excentrieke filmmaker en speelde in drie van zijn films mee: Blue Velvet, Wild At Heart en Inland Empire. Die laatste dateert overigens alweer van 2006 en is voorlopig het laatste wapenfeit van Lynch in filmland. Dern gaf in een recent interview voor haar nieuwe prent The Fault in Our Stars echter mee dat Lynch “wel degelijk iets aan het klaarstomen is”, en dat het om een film gaat.

Nadat zijn fans vorig jaar een gat in de lucht sprongen bij de aankondiging dat Lynch een nieuw en duister scenario in de maak had, was de klap groot wanneer hij enkele maanden later vertelde dat hij zijn toekomst op filmisch vlak somber inzag.

Bij deze is er opnieuw een reden om optimistisch te zijn: “I will be working with David Lynch when I’m 80. He is cooking, he’s cooking up trouble, and I will be part of that trouble,” vertelde Dern aan Digital Spy. “He’s the consummate renaissance man, he just makes art wherever he can get his hands on it. But film, ultimately, I know is his great love, and I think he will always circle back to it. He’s definitely cooking.”

Driewerf hoera! Al lopen we niet te hard van stapel, want met nieuws uit het Lynch-kamp weet je nooit.

Bekijk onderaan wat Dern te vertellen had: