Nu de opnames achter de rug zijn, begint het lange post-productieproces voor Warcraft, de big-budget videogameadaptatie van Universal. Niet enkel gamers mogen enthousiast zijn voor dit project, want met Duncan Jones, de man achter Moon en Source Code, achter de lens, heeft Warcraft meer slaagkansen. Acteur Ben Foster is alvast ondersteboven van hoe de prent er voorlopig uitziet.

“Mijn personage heet Medivh, een soort tovenaar,” vertelde hij aan IGN. “De film toont de twee kanten van een conflict, wat ik opwindend vind. Het is niet gewoon een videospel dat in een film wordt gegoten. Er worden, hopelijk, belangrijke vragen gesteld over de limieten van ons medelijden tegenover de ‘bad guys’,” voegde Foster er aan toe.

Het meest is Foster onder de indruk van het motion capture werk. Hij belooft dat het een duizelingwekkend avontuur wordt, dus misschien zijn die extra centen voor een derde dimensie het nog eens waard. “Ze duwen het motion-capture concept naar nieuwe hoogten — ik zag net wat testbeelden — en ik heb nog nooit zoiets gezien. Het wordt een imposant 3D spektakel,” aldus de acteur.

Met een release op 11 maart 2016 hebben de makers natuurlijk nog een hele weg te gaan.