Het regiedebuut van Hollywoodster Ryan Gosling wordt voor het eerst vertoond tijdens het Filmfestival van Cannes. Oorpsronkelijk heette de film HOW TO CATCH A MONSTER, maar uiteindelijk werd geopteerd voor het kortere en cooler klinkende LOST RIVER.

Deze donkere en surrealistische prent beschikt met namen als Christina Hendricks, Saoirse Ronan, Eva Mendes en Ben Mendelsohn over meer dan voldoende talent om onze nieuwsgierigheid op te wekken. De plotdetails zijn schaars, maar wat we weten is dat Hendricks een alleenstaande moeder speelt die gevangen raakt in een soort duistere onderwereld, terwijl haar zoontje een onderwaterwereld ontdekt. De eerste twee afbeeldingen doen denken aan een kruising tussen het werk van Tim Burton en David Lynch, wat wil zeggen dat dit werkelijk alle kanten op kan gaan.

De categorie Un Certain Regard, waarin LOST RIVER zal vertoond worden, is een plek waar innovatieve films worden vertoond. Gosling, die met BLUE VALENTINE en DRIVE twee succesvolle Cannes-ervaringen achter de rug heeft, lijkt met deze film perfect in dat plaatje te passen.

lost-river-2

lost-river