Thomas Vinterberg dook in 1998 op met het eigenzinnige, maar invloedrijke FESTEN en legde nadien een vreemd cinematisch parcours af. Niet altijd presteerde hij op hetzelfde niveau, maar vorig schoot hij toch weer raak met JAGTEN, een verschroeiend pedofilie-drama met Mads Mikkelsen. Van die momentum wil hij nu gebruik maken om zijn volgende project, FAR FROM THE MADDING CROWD, voor te stellen. Met niemand minder dan onze eigen Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, naast Carey Mulligan (DRIVE).

We kondigden de geruchten al een tijdje geleden aan, maar vandaag krijgen we de eerste officiële beelden onder de neus geduwd. Naast Schoenaerts en Mulligan staan ook Juno Temple, Michael Sheen en Tom Sturridge paraat. De film – gebaseerd op een roman van Thomas Hardy – vertelt het verhaal van Bathseba Everdene (Mulligan), een jonge vrouw op het platteland wiens levenspad gekruist wordt door drie mannen; herder Gabriel Oak (Schoenaerts), soldaat Troy (Sturridge) en landbouwer Willam Boldwin (Sheen).
Span-nend! Maar serieus nu, dit wordt ongetwijfeld goed.

Vinterberg kennende, zouden deze promofoto’s een vertekend beeld kunnen geven van de ware aard van de film. We zullen zien, allicht tijdens het filmfestival van Cannes.