Het heeft lang geduurd, maar vandaag krijgen we eindelijk de eerste beelden te zien van Guillermo Del Toros nieuwste prent ‘PACIFIC RIM’. Dit lang aangekondigde sci-fi avontuur is één van de films (binnen het genre) waar ik het meest naar uitkijk voor 2013. Buiten het feit dat dit gebasseerd is op een origineel verhaal (geen superhelden afkooksel), en er geregisseerd werd door Del Toro (Pan’s Labyrinth), sprak dit project me vooral aan omdat er al die tijd een enigma omheen hing. We wisten dat er reusachtige robots te zien zouden zijn, en dat er geen al te bekende acteurs in meespelen (Charlie Hunnam, Rinko Kikuichi, Idris Elba en Charlie Day), maar dat was het dan ook.

Nu is er dus de eerste trailer, en, die ziet er wat ‘gewoontjes’ uit… Ookal doet “Godzilla” mee. Ok, het is duidelijk een enorm project en dit beloofd een bom te gaan worden aan de kassa, maar de speciale effecten zien er best goedkoop uit. Meer nog, dit lijkt verdacht veel op een “doordeweekse” superhelden film. Begrijp me niet verkeerd, ik kijk als geen ander uit naar ‘Iron Man 3’. Ik had gewoon het gevoel dat Del Toro met ‘PACIFIC RIM’ nieuwe deuren zou openen voor dit soort grootschalige films.

Het blijft natuurlijk een trailer, en die kunnen al eens veraderlijk zijn. De film komt pas uit binnen acht maanden, dus ze hebben nog alle tijd om die effecten te gaan verbeteren.
In de tussentijd blijf ik er wel naar uitkijken…