Dat Emma Stone, die net te zien was in The Amazing Spider-Man 2, deze zomer in Magic In The Moonlight van Woody Allen verschijnt is natuurlijk geweten. Dat ze echter ook in diens volgende prent zal meespelen is een aangenaam nieuwtje.

De actrice vervoegt daarmee Joaquin Phoenix, die vorige week werd aangekondigd voor de prent. Buiten deze twee namen is er bitterweinig geweten over het nieuwe project, dus laat ons vooral focussen op Magic In The Moonlight.

Regisseur Allen sprak laatst met Page Six over de opnames van die film. “Deze speelt zich af in het Nice van de jaren 20. Ik heb een fantastische cameraman en ditto art director, maar de locaties vinden was moeilijk. We moesten veel rondreizen en selectief schieten om de plaatsen uit de oude tijd tot leven te wekken,” aldus Allen. “Bootleggers, nachtclubs en de Charleston spelen allemaal een rol, maar waar vind je die nachtclubs? Er was niets. Het was een verrassing. (…) Een ander probleem was het platteland. Ik ben een stadsmens en heb geen band met bomen of vlinders.”

Zo magisch was zijn ervaring in het zuiden van Frankrijk niet, zo blijkt.

Magic In The Moonlight wordt verwacht tegen de nazomer. Daarna begint Allen vrijwel meteen aan zijn project met Phoenix en Stone.