De aankomende reboot van de reboot van de hevig herhaalde horrorfranchise FRIDAY THE 13TH wordt vergezeld door een TV-reeks. Volgens Deadline zou die reeks kunnen beschouwd worden als een totale reboot van de reeks FRIDAY THE 13: THE SERIES uit de jaren 80.

Het is een zeldzame gelegenheid, maar eens om de zoveel tijd, wanneer bepaalde planeten op één lijn staan, gebeurt het dat de reboot van een recent gereboote filmreeks een bijhorende reboot van een spinoff TV-reeks krijgt. Het mag niet verbazen dat een dergelijke gebeurtenis net in deze huidige gloriedagen van de televisie- en filmindustrie plaatsvindt.

Naar verluidt focust deze nieuwe reeks zich op het verhaal van Jason Voorhees, de niet te doden messenzwaaier van Crystal Lake. Het personage zal doorheen verschillende periodes geannalyseerd worden, terwijl er geheimen uit het verleden zullen onthuld worden. Eindelijk krijgen we dus een verklaring voor Jason’s ietwat overdreven reactie tegenover seksende tieners. Sean S. Cunningham, de regisseur van de originele film uit 1980 is al aan boord om de tv-reeks te overzien.

Als alles goed gaat met de gereboote tv-spinoff van de gereboote filmreeks die recent nog gereboot werd, dan krijgen we binnen 10 jaar ongetwijfeld ook hier een reboot van.