Aandachtige kijkers hadden het al zien aankomen toen Jason in die laatste shot van de recentste remake uit het water sprong om zijn contract bij Warner Bros. op te zeggen en zijn handtekening bij Paramount te zetten, maar bij deze is het officieel: FRIDAY THE 13TH wordt voor een tweede keer gereboot.

De langslepende reeks werd in 2009 nog in een nieuw jasje gestoken, maar in de hoop een nieuwere, jongere generatie (vijf jaar jonger om precies te zijn…) fans te genereren, heeft Paramount regisseur David Bruckner (V/H/S) aangesproken om Jason Voorhees opnieuw te laten herleven.

Volgens The Wrap zouden de producers deze keer voluit de “found-footage”-kaart trekken. Het is immers één van de laatst overgebleven gimmicks die nog niet is toegepast binnen een reeks die reeds meermaals met 3-D uitpakte, schurken uit andere films liet aantreden en de personages naar New York, de hel en de ruimte stuurde.

Michael Bay – wie anders – fungeert als producer, terwijl de releasedatum op vrijdag 13 maart, 2015 werd vastgezet – allicht het enige detail dat er voor Paramount toe doet.