De eerste naam voor James Franco’s nieuwste regieproject THE GARDEN OF LAST DAYS is binnen: Emilia Clarke uit HBO’s GAME OF THRONES. De jonge Britse zal naast Franco te zien zijn als een stripper in Florida die genoodzaakt is haar 3-jarige dochtertje mee te nemen naar haar werk en op de koop toe staat te dansen voor de terroristen die later een rol zouden spelen tijdens de aanslagen op 9/11.

Millennium/Nu Image zal de film financieren met acteur Gerard Butler als producer. THE GARDEN OF LAST DAYS wordt door Franco zelf geadapteerd en is gebasseerd op het gelijknamige boek van André Dubus III (THE HOUSE OF SAND AND FOG).

De sky lijkt de limit voor Franco, die we dit jaar in zowat alle mogelijke genres zullen gezien hebben. Van Disney’s OZ THE GREAT AND POWERFUL tot de misbegrepen cultfilm SPRING BREAKERS. Later op het jaar krijgen we hem nog te zien in THE ICEMAN, een gangsterfilm met Michael Shannon, het biografische LOVELACE en de doldwaze komedie THIS IS THE END, met zijn vrienden uit PINEAPPLE EXPRESS. En dan zwijgen we nog over wat er nadien nog allemaal volgt. Drukke tijden voor deze creatieve duizendpoot. Of het ook allemaal goed uit zal draaien is een ander paar mouwen, maar ons vertrouwen heeft hij alvast wel.

Emilia Clarke heeft op haar beurt met DOM HEMINGWAY net een Britse misdaadfilm afgerond met Jude Law. De wegen naar cinema liggen nu volledig open voor de jonge actrice.

De productie van THE GARDEN OF LAST DAYS start in juli.