Na de Oscarslag van zijn innovatieve spacefilm Gravity, staan ze bij Warner Bros te springen om opnieuw met Alfonso Cuarón in zee te gaan. Om toekomstig succes echt te verzekeren moeten er uiteraard gevestigde waarden aan te pas komen, redeneren ze bij Warner. Althans, dat is wat het gerucht van de dag ons laat geloven. De Mexicaanse filmmaker zou namelijk een aanbod hebben gekregen om The Overlook Hotel, de prequel op Stanley Kubricks klassieker The Shining te regisseren. En wij maar hopen dat deze plannen ergens in een vuilbak waren beland…

Volgens Schmoes Know bood WB het project aan, maar is het nog niet zeker of Cuarón toehapt (hij heeft ook nog een Harry Potter spinoff waar hij zijn ding mee mag doen). Er zijn alvast enkele grote namen aan deze prequel gelinkt, zoals The Walking Dead-showrunner Glen Mazzara, Shutter Island en Black Swan-producers Laeta Kalogridis en Bradley Fischer en James Vanderbilt, de producent van David Finchers Zodiac.

Over het verhaal werd nog met geen woord gerept. Onze redenering is dat als die prequel er echt moet komen, Cuarón één van de meest geschikte kandidaten is in Hollywood om te regisseren. Mar alleen als het echt moet.

Geniet onderaan van één van de hoogtepunten uit het origineel: