Als we Hollywood mogen geloven, vinden de meeste mysterieuze moorden plaats in Los Angeles. Of er nu seriemoordenaars of gangsters achter zitten, er legt altijd wel iemand het loodje in verdachte omstandigheden in de stad der engelen. Gelukkig is er telkens een keiharde detective die zijn eigen leven waagt om de zaken op te helderen.

Volgens The Wrap blijft Iron Man 3-regisseur Shane Black aan deze traditie trouw voor zijn volgende film. Die heet The Nice Guys en speelt zich af in het LA van de jaren 70, waar een drankverslaafde privédetective en een ex-drankverslaafde tough guy een verdachte zaak rond de zelfmoord van een pornoster trachten op te helderen. Onderweg blijkt echter dat bepaalde figuren haar nog levend hebben zien rondwandelen. Regisseur Black pakte in 2005 met Kiss Kiss Bang Bang al uit met een gelijkaardige plot, waarin Robert Downey Jr. en Val Kilmer de hoofdrollen vertolkten.

Voor The Nice Guys heeft Black naar verluidt aangeklopt bij Russell Crowe en Ryan Gosling. Of zij akkoord gingen is nog niet geweten, maar wat ons betreft is dit een uitstekend en dynamisch duo. Fingers crossed!