Is er dan niets meer heilig? Buiten geld is het antwoord neen. Nu ja, de geruchten van een derde GHOSTBUSTERS-film gaan al jaren mee. Het recente overlijden van co-schrijver en ster Harold Ramis veranderde de plannen voor deel drie, maar annuleerde ze zeker niet. Volgens The Hollywood Reporter heeft de studio achter de film zelfs beslist om over te gaan tot een volledige reboot.

Dat zal dan wel zonder regisseur Ivan Reitman moeten doorgaan. De man achter de originele films stapt voor de reboot uit de regiestoel, nadat eerder ook Bill Murray liet weten dat hij zijn rol als Dr. Pete Venkman niet zal hernemen – ondanks jarenlang aandringen van Dan Aykroyd. Zonder Murray en de overleden Ramis blijven de originele cameo’s voor deze prent steken op Aykroyd (als Ray) en misschien ook Ernie Hudson (Winston). Dat klinkt eerder triest dan opwindend.

Misschien toch maar opteren voor een geheel nieuwe cast? De trouwe fans – en dat zijn er heel wat – zullen protesteren, maar voor de STAR TREK reboot heeft het alvast wonderen uitgehaald…