In Ierland is DOGTOOTH-regisseur Giorgos Lanthimos begonnen aan de opnames van zijn Engelstalig debuut THE LOBSTER. Gedurende zeven weken geven Rachel Weisz, Colin Farrell, John C. Reilly, Ben Wishaw, Léa Seydoux en Michael Smiley het beste van zichzelf in wat een hoogst ambitieus project lijkt te worden.

De officiële plot klinkt knettergek:

Een liefdesverhaal in de nabije toekomst waarin alleenstaande mensen, volgens de regels van ‘De Stad’, opgepakt en overgebracht worden naar ‘Het Hotel’. Daar krijgen ze te horen dat ze binnen de 45 dagen aan een partner moeten geraken. Doen ze dat niet, dan worden ze als beesten losgelaten in ‘Het Bos’, waar liefde verboden is. Een hopeloze man ontsnapt echter uit Het Hotel en trekt zelf naar Het Bos, waar hij tegen de regels in verliefd wordt…

Na de onthutsende zwarte komedie DOGTOOTH uit 2009 kreeg de Griekse regisseur heel wat lof van de critici, met een bekroning in Cannes en een oscarnominatie als kers op de taart. Zijn opvolger, ALPS, kreeg het zwaarder te verduren, maar blijft een favoriet binnen hardcore arthouse kringen.
THE LOBSTER wordt allicht eentje om naar uit te kijken in 2015.