Net toen het er naar uit zag dat de opnames van Natalie Portman’s western JANE GOT A GUN goed en wel vertrokken waren, slaat het noodlot opnieuw toe. Bradley Cooper, die Jude Law verving, moet door externe factoren het project verlaten. Hiermee moeten de producers (waaronder Portman) voor de derde keer opzoek naar vers vlees.

De miserie begon een tweetal maanden geleden toen regisseur Lynne Ramsay niet kwam opdagen tijdens de eerste draaidag. Door haar exit verliet ook Jude Law de productie, hij had eerder Michael Fassbender vervangen omwille van diens X-MEN verplichtingen. Ramsay werd vervangen door WARRIOR regisseur Gavin O’Connor en die bracht Bradley Cooper aan boord, maar ook aan dat verhaal komt nu een einde.

Ditmaal is het echter geen intern gekibbel dat aan de basis ligt. Door de aanslag in Boston hebben de opnames van David O. Russell’s AMERICAN HUSTLE vertraging opgelopen en moest Cooper, die er één van de hoofdrollen in vertolkt, zijn agenda aanpassen. Geen western voorlopig voor hem. Hij zou er de rol van bad-guy hebben vertolkt, de leider van een bende die Portman‘s personage haar echtgenoot hebben omgebracht. Daarop besluit zij het heft in eigen handen te nemen met de hulp van haar ex-liefje (Joel Edgerton).

Ondertussen kunnen we het lijstje er terug bijnemen van acteurs die vroeger al in aanmerking kwamen voor Cooper’s rol: Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Joseph Gordon-Levitt en Tom Hiddleston. Benieuwd wie deze, schijnbaar vervloekte productie nog wil vervoegen.