De voorbereidingen rond JURASSIC WORLD, het langverwachte vierde deel van de bekendste dinofranchise, draaien op volle toeren. Zo wordt de cast nog steeds aangevuld en doken er onlangs nieuwe details op omtrent de productie. De reboot van youngster Colin Trevorrow zal bovendien meer dan een paar connecties hebben met het origineel van Steven Spielberg uit 1993.

Allereerst raakte bekend dat de Franse acteur Omar Sy (INTOUCHABLES, L’ECUME DES JOURS) de rangen vervoegt naast de reeds gecaste Chris Pratt (ZERO DARK THIRTY), Irrfan Khan (LIFE OF PI), Bryce Dallas Howard (THE VILLAGE), Jake Johnson (NEW GIRL) en Vincent D’Onofrio (FULL METAL JACKET). Daarna werden de geruchten bevestigd dat ook PACIFIC RIM-ster Idris Elba aan boord is. Alles bij mekaar een uiteenlopende groep acteurs. Plotdetails blijven schaars, maar regisseur Trevorrow liet wel weten dat een onverwacht personage uit het origineel zijn heropwachting maakt.

“Ik weet dat de fans van het origineel hun favoriete personages terug willen zien. Ze zijn iconisch, maar ik respecteer die acteurs te veel om ze voor mijn eigen sentimentele redenen in de film te proppen,” vertelde Trevorrow aan IGN. “Jurassic Park gaat niet over het ongeluk van drie mensen die keer op keer in dezelfde situatie worden gegooid. De scenaristen moeten een reden vinden om ze terug te laten keren. Eén personage uit het origineel zien we alvast terug. BD Wong zal opnieuw in de huid kruipen van Dr. Henry Wu. Hij had een grotere rol in het boek, hij was de ingenieur die de dino’s tot leven bracht. Hij spendeerde twintig jaar in de schaduw van Hammond, maar wij zien meer in zijn verhaal,” aldus de regisseur.

Klinkt hoopgevend. Bovendien wil Trevorrow niet alleen dat het verhaal goed zit, het moet er ook goed uitzien. Volgens hem zijn er plannen om de prent in zowel 35mm als 65mm te schieten.

“We gaan 35mm en 65 mm film gebruiken en gaan voor een beeldverhouding die we al een hele tijd niet meer gezien hebben, namelijk 2 op 1. Dat ligt ergens tussen 2.35 en 1.85. Het biedt genoeg hoogte om zowel mensen als dinosaurussen in één frame te laten passen, zonder het gevoel van een grote omvang op te offeren,” legt hij uit. “Het leunt dicht aan bij de verhoudingen van digitale IMAX schermen, dus het zal er geweldig uitzien in een groot formaat. Andere filmmakers moeten het maar eens uitproberen, ik ben er van overtuigd dat ze er weg van zullen zijn.”

JURASSIC WORLD komt naar België in de zomer van 2015.