Vorige week raakte bekend dat Spring Breakers: The Second Coming in ontwikkeling was. Het nieuws zorgde natuurlijk meteen voor paniek bij de fans van Harmony Korine‘s knotsgekke origineel en dit om verschillende redenen. Zo is de regisseur niet betrokken bij de sequel, en de cast evenmin. Ex-black metal drummer Jonas Akerlund kreeg deze keer de regiestoel aangewezen terwijl Irvine Welsh (Trainspotting) een scenario mag schrijven over knappe grietjes die christelijke militanten het leven zuur maken. Korine zelf heeft nog geen statement gegeven over zijn afwezigheid bij dit vervolg, maar ster James Franco heeft ondertussen op de meest Franco-achtige manier gereageerd.

Tussen de selfies door poste Franco een filmpje van zichzelf – als het personage Alien – met het onderschrift: “ALIEN IN REHAB! And BTW F*** that SBers 2 BS, they’re doing it without HARMONY’s CONSENT. Sounds LAME AS A MUTHA!”

Het komt er op neer dat regisseur Korine geen toestemming heeft gegeven voor de sequel en dat Franco dat maar niets vindt. Niet dat die toestemming nodig is, maar de producers van productiebedrijf Wild Bunch hadden misschien zijn zegen kunnen vragen. Anyway, ze lijken erop te vertrouwen dat stoute meiden in bikini’s volstaan om het zonder de regisseur en schrijver van het origineel aan te pakken. Allemaal goed en wel, maar vergeet niet hoe het met die Showgirls-sequels afliep…