Jamie Dornan, de Ierse acteur uit de Britse serie THE FALL en binnenkort te zien als Christian Grey in de verfilming van 50 SHADES OF GREY, palmt de poster van Dominique Derudderes nieuwste film, FLYING HOME, helemaal in.

‘Flying Home is in de eerste plaats duiven die weer naar huis vliegen’, aldus Deruddere. ‘Het is het verhaal van een steenrijke sjeik die een Vlaamse prijsduif wil kopen en een New Yorkse gezant stuurt om te onderhandelen met de duivenmelker.’

De Vlaamse regisseur raakte naar eigen zeggen geïnspireerd voor deze film nadat hij een vlucht duiven in formatie zag overvliegen in Los Angeles – al geruime tijd zijn thuisbasis.

De rol van de duivenmelker heeft Deruddere speciaal voor Jan Decleir geschreven, maar de werkelijke hoofdrol is weggelegd voor Jamie Dornan, als de tussenpersoon uit New York. ‘Dornan heeft het talent en de looks om het te maken’, aldus Deruddere. De acteur, eerder te zien in onder meer Sofia Coppolas ‘Marie Antoinette’, is alleszins goed op weg. Zijn rol als Christian Grey in de filmadaptatie van de zinnenprikkelende bestseller ‘Fifty Shades Of Grey’, opent voor hem allicht de laatste poort naar het sterrendom.

Naast Dornan en Decleir hebben ook Vlaamse tegenspeelster Charlotte Debruyne, Josse De Pauw en Viviane De Muynck een rol.

De première van ‘Flying Home’ is voorzien op 2 april. (DP/Focus Knack)

flying-home-poster